12/06/2019

Dini Nikah-Resmi Nikah Goygoyu




         Günümüzde insanlar o kadar boş-beleş konulara kafa yoruyor ve bu konular üzerinde tartışıyor ki gerçekten önemli konular arada kaynıyor. Bunlardan en göze batanlardan biri belki de nikah meselesidir.

         Yok imam olmalıymış, ayet okunmazsa geçerli sayılmazmış, dini nikahı yap resmiyi de yaparsın gibi goygoylar baş gösteriyor toplumlumuz da. Peki doğrusu nedir?

         İlk olarak nikah meselesinde kitapta imam nikahı diye bir söylem söz konusu değil. Resmi nikahtan da bahsetmiyor elbette. Kur-an'a göre nikahta olması gerekenler açıktır. Evlenmek isteyen iki şahıs, iki de şahit. Şahitlerde de iki erkek ya da erkek yerine geçecek iki kadın yeterlidir. Yani kitaba göre evlenecek kişiler ve şahit yeterlidir. 

        Bu hafif ve önemsiz konuyu buraya yazmamın sebebine gelince, o da şudur: Günümüz toplumumuzda kitapta yazanların birçoğuna ters düşen ama kitapta olduğu sanılan bilgiler var ki bu  konu devede kulak gibi kalıyor. Belki de insanların dini hassasiyetlerinin(varsa tabi) daha çok dikkatini çekmesi gereken mezheplerdeki çarpıklıkları görmemek için yapılan bir goygoydur.

0 yorum:

Yorum Gönder